Nézzük akkor ma Szil fasirt javaslatát.
Ezt a receptet nem próbáltam ki még, amint sorra kerül, megírom a véleményem :)
A fahéj és a szezámmag együttes alkalmazása a darálthússal nagyon izgalmas és mivel a fahéj nagyon bevált a sült csirkecombnál, el tudom képzelni, hogy a megszokott fasírtunkat is felrázza kicsit.
SZIL fasírtja
SZIL fasírtja
Hozzávalók:
darálthús
1- 2 egész tojás
fahéj
szezámmag egészben
zabpehely, vagy zsömlemorzsa
só
további irányok:
a fentieket még kiegészíthetjük az alábbiakkal:
1. aprított fokhagyma
nyers vagy pirított vöröshagyma
2. bármi olyan fűszer, amit szerettek, és megy a húshoz :) írja Szil.
A kiválasztott hozzávalókat jól összedolgozzuk, a zabpehely és a zsömlemorzsa kedvéért úgy fél órát állni hagyjuk és zgerinc formában először letakarva, majd az utolsó 10 percre a fóliát levéve pirosra sütjük, vagy pogácsákat formázunk belőle és morzsába forgatva (vagy anélkül) olajban kisütjük.
2014.07.16. zseniális ez a fasirtirány :) , köszi Szil, ez lett most belőle:
fél kiló darálthúshoz 2 tojást vettem, egy zsömlét áztatva és zabpelyhet úgy egy decit, fehér borsot, fahéjat, mustárport, nyomott fokhagymát, BBQ szószt kevertem bele és egy titkos összetevőt, a karamelles vöröshagyma pástétomot, (ami kicsit darabos, édes-sós, mi kenyérre kenve is fogyasztjuk) és állni hagytam a hűtőben, majd
pogácsákat formáltam, nagyokat, zsömlemorzsában megforgattam és vékony kókuszolajon sütöttem ki.
:) fahéjból tényleg csak nagyon picit, annyit, hogy amikor rágás közben az orrodon fújod ki a levegőt, érezd az illatát:) Amúgy minigombócokban szoktam kisütni, olyan egyfalatosokban, gyerkők is imádják gombócolni:)
VálaszTörlésköszi Szil a kiegészítést, így már könnyű lesz kimérni a megfelelő mennyiségű fahéjat :) de, tényleg!
VálaszTörlésHehe, azért is írtam, hogy megkönnyítsem a dolgot ;D
VálaszTörlésegy barátnőm kipróbálta és nagyon bejött :))köszi!!
VálaszTörlés