(2011-07-03 13:12 vasárnap) igen, ez is KisNicolas oldalamról vándorolt ide :), mert ma brokkolit vettem és eszembe jutott a jó kis Móni féle prézlis karfiol. Az lesz vacsorára brokkoliból. A sajt a turpisság a dologban, ami egészen káprázatos új ízt ad az amúgy is finom megszokott prézlis karfiolnak.
Prézlis karfiol
Karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem. Egy kis tepsit kikenek vajjal, behintem prézlivel, belepakolom a főtt karfiolt. Rákenem a kicsit besózott tejfölt, rászórok kis prézlit és reszelt sajtot. Előmelegített sütőben sütöm, míg rá nem pirul a sajt.
És következzen még egy ínyencség, ha pár nap múlva is karfiolt (vagy brokkolit) kívánunk :), amit egy társaságban hallottam:
Sütőben sült rántott karfiol
A félig megfőtt karfiolt először natúr joghurtba mártom, majd zsemlemorzsába forgatom, egy jénait vagy sütőtálat enyhén olajozok és miközben sül, egyszer megforgatom. Salátával, fokhagymás joghurttal, csípős kechuppal is finom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése