2011. december 30., péntek

Indiai dahl


(2009-12-30 20:23 szerda) az eredeti bejegyzés dátuma és két éve is ezt főztem ezen a napon és tavaly is és ma is :)

Kell hozzá sok vörös és fokhagyma, curry, őrölt gyömbér és őrölt kömény. No és persze jó, ha a lencse se marad ki. :)
A hagymákat 2 jó nagy fejet a vörösből, 3 nagy gerezdet a fokból felaprítunk és felét két evőkanál olajon megpirítjuk. A beáztatott 25-30 deka lencsét a maradék hagymával és a fűszerekkel (mindenből egy-egy teáskanálnyi) feltesszük főni. Gyorsan megfő. Ha megpuhult, az egyharmadát kiszedjük, turmixoljuk és visszaöntjük. Hozzáadjuk a pirított hagymát, egyet még rottyantunk rajta és kész :) Friss, apróra vágott petrezselyemmel, tejföllel vagy joghurttal kínáljuk. Én már nem csak újévkor készítem, nem tudok folyton egy évet várni rá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála