de persze lehet köret
egy zacskó savanyú káposzta, asszem 80 dkghoz vettem 3 fej hagymát (a fotón jól látható), viszont a szintén a fotón látható almákból csak 2 került bele
ezek az alapanyagok, a többi a fűszer
a káposztát most átmostam, mert nem akartam, hogy a savanyú íze üssön, csak finoman, háttérben hasson a savanyka, egy magasfalú serpenyőt, ami sütőbe is rakható kiolajoztam és dinsztelni kezdtem a rengeteg szeletelt hagymát, majd mikor színt kapott, raktam rá egy réteg káposztát, fűszereztem, majd következett az alma réteg, a mennyiség 2/3-a, még egy réteg káposzta, majd a maradék alma, csorgattam rá 2 teáskanál mézet és együtt pirítottam pár percig, majd 1,5 deci vízzel felöntve és lefedve tettem a sütőbe 50 percre, ezután 5 percig még fedő nélkül is sütöttem
a fűszerek: kávéskanál római köménnyel, garam masalával, fehér mustárporral, tandoori masalával és vágtam bele 2 gerezd fokhagymát is
![]() |
előtte |
![]() |
utána |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése