2018. december 30., vasárnap

lesütött almás savanyú káposzta

főétel (barna v. fehér) rizzsel
de persze lehet köret

egy zacskó savanyú káposzta, asszem 80 dkghoz vettem 3 fej hagymát (a fotón jól látható), viszont a szintén a fotón látható almákból csak 2 került bele
ezek az alapanyagok, a többi a fűszer

a káposztát most átmostam, mert nem akartam, hogy a savanyú íze üssön, csak finoman, háttérben hasson a savanyka, egy magasfalú serpenyőt, ami sütőbe is rakható kiolajoztam és dinsztelni kezdtem a rengeteg szeletelt hagymát, majd mikor színt kapott, raktam rá egy réteg káposztát, fűszereztem, majd következett az alma réteg, a mennyiség 2/3-a, még egy réteg káposzta, majd a maradék alma, csorgattam rá 2 teáskanál mézet és együtt pirítottam pár percig, majd 1,5 deci vízzel felöntve és lefedve tettem a sütőbe 50 percre, ezután 5 percig még fedő nélkül is sütöttem

a fűszerek: kávéskanál római köménnyel, garam masalával, fehér mustárporral, tandoori masalával és vágtam bele 2 gerezd fokhagymát is

előtte


utána

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála