2015. január 17., szombat

hagymás kenyér

az alaprecept hagymás változata így készül:

a gépbe előbb beleöntöm, a 2,8-3 dl folyadékot, ebből 1, 5 dl forralt víz, a többi tej, fél tk só, majd jöhet az 50 dkg liszt, fele teljes kiőrlésű, fele sima fehér, 1 tk vegamix, 1 ek. ecet (10 %-os volt itthon), 3 ek olíva olaj, 1 tk cukor és középre, kis mélyedésbe a porélesztő

egyszerű sütéssel, közép színnel, 1 kg beállítással indítom a gépet, ez 3ó 20 perc, az első sípoláskor hozzáöntöm a felaprított hagymát, amit pehelykeverékbe forgattam (lenmag és szezám)
majd alig várom, hogy elkészüljön :)
ui. fantasztikusan zamatos:

ui2., hivatalos közlemény: logikus és meglepő, hogy ez a kenyérnemű önellátás a súlykontrollhoz is segítséget nyújt, amióta más pékáru nem kerül bevitelre a napi táplálkozásomban, hanem a saját sütésből napi két szelet, azóta fogytam, biztosan csökkent a szénhidrát bevitel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála