2015. január 23., péntek
apró sárga
sárgaborsó főzelék helyett
bár nevezhetjük főzeléknek is, vagy dahl-nak, mert a fűszerezése, az bizony indiais
feltesszük a 30 dkg sárgaborsót fazékba főni, hogy két ujjnyi víz lepje be
só, vega mix fűszerkeverék, 3 kisméretű evőkanál rozs- vagy búzapehely, 1 tk őrölt gyömbér és
fedő alatt főzzük
egy nagyon nagy fej vagy két közepes vöröshagymát kockákra vágunk, 2 ek olajon dinszteljük, majd 1 ek szezámpehellyel megszórjuk, pirítjuk még egy kicsit
a sárgaborsót nem főzzük szét, úgy 25 perc elteltével az 1/3-át turmixoljuk, majd visszaöntjük, balzsamecettel ízesítjük, friss (vagy fagyasztott) aprított petrezselyemmel megszórjuk, a hagymát hozzákeverjük
joghurttal, ízlés szerint balzsamecettel, oliva olajjal hintve tálaljuk, a magaméra szórtam egy kis csilit is :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
YearCompass
2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála

-
A kesztyű lakói nyaralni mennek ... Már csak két nap választja el őket attól, hogy elutazzanak. Hová? A pocok Olaszország...
-
Tavaly évvégén egy nekem és eL-nek is nagyon tetsző kis szöveget raktam össze 2020-as olvasmányaim első mondataiból: ITT most pedig kezdem...
-
Ez itt 21 önkényesen kiragadott idézet a regényből. Nem helyettesíti a regény elolvasását. De ad morfondÍrozni valót így, ebben a for...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése