2015. január 23., péntek

apró sárga


sárgaborsó főzelék helyett
bár nevezhetjük főzeléknek is, vagy dahl-nak, mert a fűszerezése, az bizony indiais

feltesszük a 30 dkg sárgaborsót fazékba főni, hogy két ujjnyi víz lepje be
só, vega mix fűszerkeverék, 3 kisméretű evőkanál rozs- vagy búzapehely, 1 tk őrölt gyömbér és
fedő alatt főzzük
egy nagyon nagy fej vagy két közepes vöröshagymát kockákra vágunk, 2 ek olajon dinszteljük, majd 1 ek szezámpehellyel megszórjuk, pirítjuk még egy kicsit
a sárgaborsót nem főzzük szét, úgy 25 perc elteltével az 1/3-át turmixoljuk, majd visszaöntjük, balzsamecettel ízesítjük, friss (vagy fagyasztott) aprított petrezselyemmel megszórjuk, a hagymát hozzákeverjük
joghurttal, ízlés szerint balzsamecettel, oliva olajjal hintve tálaljuk, a magaméra szórtam egy kis csilit is :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála