Egy nagyobb doboz (asszem fél kiló) laskagomba felszabdalva kerül kb. másfél teáskanálnyi kókuszzsírra, és indul a pirítás, ekkor villámgyorsan felaprítunk 1 fej lilahagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, és volt a hűtőben egy gömbölyű fejű újhagyma, azt is felvagdostam zöldjével együtt, ezek mehetnek rögtön a gombára, hogy szinte együtt induljanak pirulásnak, ne felejtsük sűrűn átkeverni, ha túl erős a láng vegyük lejjebb, nehogy megégjen, ezután következik a fűszerezés: bors, szárított görögszéna levél, chili con carne fűszerkeverék és só, hozzáadtam egy nagy marékkal az üveg bambuszrügyből (ez kb. fél üveg) és 2,5 dl-t natúr paradicsompüréből, aztán fél dl vizet, keverés után lefedtem és kis lángon 10-15 percig pároltam ilyenre. Nekem nagyon ízlett.
![]() |
a bambuszrügy |
a paradicsompüré és a
![]() |
görögszéna levél |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése