2016. március 13., vasárnap

Padlizsános

rakott padlizsán

azért rakott, mert egy akkora lapos cserép tálban sütöttem, amiben négy réteget raktam egymás tetejére, alul-fölül padlizsán, közte mozarella és paradicsom emeletek, de kezdjük az elején:

pihentetjük a gyomrunkat, asszem ez már a második hét volt, hogy se finomított liszt, se cukor, se méz, se hüvelyesek....
én már több mint fél éve húst sem, de ez most nem fontos :)

a padlizsánt viszont nem szeretjük, krém formában még csak-csak, ha nincs benne majonéz és ha szabad tűzön füstölték előtte .)
de véletlenül vettem két szép, közepes példányt és volt a hűtőben pár paradicsom és egy darab mozarella is, mi meg szeretjük a meleg vacsorát :)

ami kell hozzá  (3 adag, vagy 2 nagy):
2 közepes padlizsán
2 közepes paradicsom
1 mozarella
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só, bazsalikom

a padlizsánt hosszában szelem, enyhén sózom, a tál alját olivaolajjal kenem ki és belefektetem a padlizsán szeleteket, nem baj, ha üres helyek maradnak, bazsalikomal szórom, ezután a két felszeletelt paradicsomot rétegezem és meghintem egy gerezd apróra vágott vagy fokhagymanyomón préselt fokhagymával és bazsalikommal, erre kerül a szintén vékony karikákra szelt mozarella, majd a padlizsán másik fele és bazsalikom, kevés olivaolajjal meghintem, fóliával letakarom és 20 perc alatt készre sütöm, ezután 2-3 perc kell még lefedés nélkül,
ha van otthon petrezselyem (szerintem legyen :) )apróra vágottan tálaljuk vele, az illata is mennyei lesz, no és az íze!
én átmostam a padlizsán szeleteket (sózás előtt, tuuúdom-tuúúdom, bocs, de én így), talán ezért elég 
levet engedett, hogy finom mártogatósunk is legyen, ha gondolod, úgy 1dl vizet tölthetsz alá


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála