vigyázat, csalok, mivel krumplit főztem (krumplipüréhez, annak receptje külön) negint készült leves, mert úgy szokott az lenni, hogy ha tésztát vagy krumplit főzök ( persze, ha hámozott krumplit), akkor a főzővízből (mert jó keményítős és nem kell rántás bele) naná, hogy leves lesz
most két marok mirelit kukoricát főztem bele egy félmaroknyi főtt krumplit benne hagytam, nem sóztam, mert azt megtettem korábban, még krumplifőzővíz korában, fűszereztem viszont egy gerezd fokhagymával, római köménnyel, egy kis szárított koriander zölddel, majd jól összeturmixoltam
mivel mostanában nem fogyasztunk levesgyöngyöt, a héjában és alufóliában sült cékla lett a levesbetét apróra kockázva, díszítésnek és jóíznek megszórtam petrezselyemmel is
Hozzávalók:
szemes kukorica,
víz vagy zöldséglé
egy kevés főtt krumpli
fokhagyma
korianderzöld
római kömény
petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése