2016. március 14., hétfő

Köles

A köles jó és finom, mért nem ettük hát eddig? :)

Köles mintha puliszka lenne, vagy juhtúrós kölespuding

Hozzávalók:
hántolt köles
duplájánál több víz
juhtúró
újhagyma zöldje

A kölest sok vízben csöpp sóval megfőzzük puhára, hogy jól megszívja magát és picit összeálljon, ezután már nem a tűzön, (sajnálom, de) ízlés szerinti mennyiségű (segítek, ne legyen túl sok, ne uralkodjon az íz, négy adaghoz elég úgy 5-6 dkg), és közvetlenül a tálaláskor keverjük hozzá az apróra vágott újhagymazöldet, no jó, tehetsz bele snidlinget :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála