2012. január 18., szerda

sült cékla saláta


Az íze valami mennyei. A sült céklának. Csak úgy magában is elképesztően finom. És langyosan salátává keverve is. Vesszük a valamennyi céklát. Az ízlés szerintit. Na jó, legyen úgy fél kiló elsőre, aztán úgyis beleszeretünk és több kell belőle :). Krumplihámozóval nyersen meghámozzuk -ne ijedjünk meg, a piros ujjak pár perc mosogatás alatt megtisztulnak-, a céklákat kisebb kockákra vagdossuk és sütőlapon sütőpapírra elterítjük. Egy evőkanál olajjal meghintjük, borsot szórunk rá, egy evőkanál barna cukrot és összeforgatjuk, majd valamilyen finom ecettel, pl.2 evőkanálnyi tárkonyecettel meglocsoljuk. Körülbelül 40 percig sütjük. Langyosan összekeverjük a tetszés szerinti salátával, én ma spar bolero keverékkel, de nagyon jó madársalátával vagy kinai kellel, jégsalátával, ekkor még kevés oliva olajat és ecetet adunk hozzá. Végül összeforgatjuk 5 dekányi pirított, darált, sótlan mogyoróval.

hozzávalók: 50 dkg cékla
                   barna cukor
                   bors majd
                   olaj
                   tárkonyecet vagy mustecet
                   salátamix
                   5 dkg sótlan mogyoró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála