Mivel Lili sem eszik húst, és vendégeink, Kati és Ádám sem ragaszkodnak a húsos étkezéshez, a vasárnapi színház előtt selymes céklalevest INNEN és húsmentes rakott krumplit készítettünk fejből.
A főételhez másfél kiló krumplit héjában főztünk (félpuhára), az erkélyen kihűtöttük, és lehúztuk a héját az összesnek, Lili kellemes vékonyságúra karikázta fel mindet.
A képen látható vega virsliből nem veszünk többet, de a gabonakolbász tökéletes ízt a rakott krumplin kívül a szója- és a halpörköltnek is. (igen, én eszem halat)
A kolbászból egy szálat meghagytunk későbbre, más ételhez, és a tojásokból is 5-öt használtunk fel, ezek kis méretek, bár a fotó erősen kövéríti a tojásokat is (most látom). A krumplik mögött 1 laktózmentes joghurt és 1 laktózmentes tejföl sózott és összekevert adagja látható (igen, egyikünk laktózintoleráns)
A fotón bal oldalra látható jénai aljába kókuszzsírt kentem, erre került egy sor krumpli, tejföl/joghurt, tojás, szósz, virsli és kolbász, szósz, majd újra krumpli, szósz, tojás, szósz, virsli/kolbász, szósz, krumpli, szósz és a tetejére (mert Lili szeretett volna sajtot) sörélesztő pehely.
Mivel az edényünk NEM előmelegített sütőben sütöttük közepes hőfokon, először lefedve, majd anélkül. (Természetesen megfelelő peremű tepsi is tökéletes a célra, de ha nem három, csak két emeletet építkezünk a tűzhely nagy tepsije is jó) Ja, tetejére is (lefedés előtt) hintettem egy kis kókuszolajat.
Boltban vásárolt negyedelt savanyú uborkával (mert nagyon szeretjük) ettük most, kenyér nem kell, és nem üli meg a gyomrot, mert semmi olyan nem került bele.
Bízunk benne, hogy vendégeinknek ízlett annyira, amennyire kiürült tányérjaik sejtették. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése