igen, salátát bármelyik pillanatban összerakok, és ha úgy kívánjuk, mindig más-más ízzel, legutóbb ez a finomság sikerült az otthon találtakból:
nagy marok rukkola
1 szál újhagyma
1/3 darab krémfehér sajt
1 kisebb alma
lenmag, napraforgómag 1-1 kávéskanálnyi (elhagyható)
sörélesztőpehely 1 teáskanálnyi (mert szeretem, de elhagyható)
a fejes salátát kisebb darabokra tépkedem miután alaposan megmostam és kedvenc pörgetős saláta szárítómban cseppmentesítettem, a salátástálba rakom, rá a hasonlóan előkészített rukkolát (ha konyhakész, akkor persze nem mosom újra), felkarikázom vékonyra az újhagymát, rászórom, hozzátördelem, vagy késsel vagdosom a sajtot, az almát félbe majd negyedbe vágom, kimagozom és nagyon vékony szeletekre vágom héjastól, ha gondolom, hozzákeverem a magokat és a sörélesztőpelyhet
a fenti adag 2 -saláta kedvelő- személyre számoltam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése