2017. június 11., vasárnap

csicseriborsó céklalevéllel


egy jó nagy csokor céklalevél
egy kis doboz csicseriborsó konzerv
fél fej új fokhagyma
1 szál zöldhagyma
egy kisebb paradicsom, vagy egy nagyobb fele
fűszerek: só
mexikói chili fűszerkeverék, vagy csak chili
őrölt római kömény,
curry
szerecsendió
őrölt görögszéna mag
1 teáskanál fehérborecet vagy 1/2citrom leve
a tálaláshoz natúr joghurt

a céklalevelet laskára vágjuk
ha nem elérhető a céklalevél, én a piacra tévedtem, és ott most nagyon vírit a friss cékla levelestül, akkor nagyon jó lesz a fejes saláta, spenót (a mirelit fagyasztott is), vagy akár a kínai kel is
a magas falú serpenyőbe teszünk egy teáskanál kókuszzsírt, vagy 1 evőkanál olivaolajat
rászórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket egészben és a feldarabolt zöldhagymát
átforgatjuk, hogy ne égjen le, de kezdje engedni az illatait
a tűzről lehúzva beleszórjuk a fűszereket
rádobjuk a felaprított leveleket, átkeverjük, tűzre visszatesszük, lefedjük, pároljuk
mikor már majdnem kész hozzáadjuk a csicseriborsót és az apróra vágott paradicsomot
lefedve pároljuk még 5-6 percet,
majd fedő nélkül nagy lángon még 2-3 percig pirítjuk

tálalhatjuk tortilla-val, rizzsel, kölessel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála