Ez a tucat üveg zöld pesto kollégáim meglepetése volt, épp egy tucat évet töltöttem ott,
ahonnan majd' másfél hónapja eljöttem és már amikor készülődtem is éreztem, hogy
most dől meg életem egyik tézise, hogy csakis a rosszra és a fájóra emlékszem, mert a
felmondási idő alatt is szépültek az emlékek és ötlött föl a kellemes, a jó érzés.
Azóta pedig pestot eszem. Pestot így, meg úgy és mindig mosolygok, amikor éppen
kiötlöm, hogy mihez és hogyan adjam ezt az univerzális ízesítőt
Kedves volt kollégáimnak is jó étvágyat kívánok!
1. a tésztát (penne, spagetti, bármi) sós vízben kifőzzük, megfelelő méretű tálban a
pestoval összekeverjük, tálaláskor sajttal megszórjuk
pestoval összekeverjük, tálaláskor sajttal megszórjuk
2. zöldhüvelyű bab pestoval és egyebekkel
karikára vágott sárgarépát és a zöldbabot megpároljuk, kevés vízben hagyjuk,
hozzákeverünk 2-3 evőkanál zabpelyhet (a töretest) és egy üveg pestot.
hozzákeverünk 2-3 evőkanál zabpelyhet (a töretest) és egy üveg pestot.
3. pesto-s melegszendvics
a kenyereket megkenjük pesto-val, parizer-sonka csíkokkal díszíthetjük, ez el is
hagyhatjuk, de sajtkockákkal koronázzuk meg mindenképp, ezután süssük
4. mártogató: a pestot joghurttal (ínyencek joghurt+tejszín elegyével) lazítjuk, most jön a munkásabb rész, a zöldségek pucoválása, hasábolása, darabolása, mert sárgarépa, uborka, karfiol, karalábé, brokkoli és társaikkal lehet mártogatni. (tortolla chips-szel csak a sófüggők próbálják, nem fognak csalódni )
5. pesto-s falatkák: a pestot (natúr) reszelt sajttal keverjük el, a falatkákra szabdalt kenyérre vagy kiflikarikákra kiskanállal halmocskákat helyezünk belőle, erre pedig egy szeletke olivabogyó kerül
6. pesto pástétom: két evőkanál zabpelyhet aprítunk (gépben), vagy ledaráljuk, a pestot joghurttal lazítjuk, hozzákeverünk egy negyedet egy kocka krémfehér sajtból, hozzáadjuk a zabpelyhet és egy narancs facsart levével ízesítjük
a kenyereket megkenjük pesto-val, parizer-sonka csíkokkal díszíthetjük, ez el is
hagyhatjuk, de sajtkockákkal koronázzuk meg mindenképp, ezután süssük
4. mártogató: a pestot joghurttal (ínyencek joghurt+tejszín elegyével) lazítjuk, most jön a munkásabb rész, a zöldségek pucoválása, hasábolása, darabolása, mert sárgarépa, uborka, karfiol, karalábé, brokkoli és társaikkal lehet mártogatni. (tortolla chips-szel csak a sófüggők próbálják, nem fognak csalódni )
5. pesto-s falatkák: a pestot (natúr) reszelt sajttal keverjük el, a falatkákra szabdalt kenyérre vagy kiflikarikákra kiskanállal halmocskákat helyezünk belőle, erre pedig egy szeletke olivabogyó kerül
6. pesto pástétom: két evőkanál zabpelyhet aprítunk (gépben), vagy ledaráljuk, a pestot joghurttal lazítjuk, hozzákeverünk egy negyedet egy kocka krémfehér sajtból, hozzáadjuk a zabpelyhet és egy narancs facsart levével ízesítjük
Na most már végre értem ezt a képet...! A facebookon láttam eddig, diafilmtekercseknek tűntek nekem:)
VálaszTörlés