2013. október 17., csütörtök

sült (bármilyen színű) paradicsom

lapos kerámia tál alját beolajoztam, elrendezgettem a félbevágott paradicsomokat  (egy evésre egy embernek kell legalább 2 db paradicsom), majd megszórtam őket asafoetida-val, mert nem volt itthon fokhagyma (bocs)  és ennek a keleti fűszernek van egy kis fokhagyma jellegű íze, de persze mehet rá egy kis fokhagyma jó apróra vágva, megszórtam mokkáskanálból őrölt rozmaringgal és morzsolt bazsalikommal és mindegyikre pár csepp olajat is, sót semmit (és nem bántam meg, nem kell rá), be a sütőbe nemtom, mennyi időre, kb 20 perc talán.
Összeaszalódott és mégis szaftos maradt, valahogy tömény nyáríze lett, bagettel mártogattuk, most szólok, hogy illedelmesen nem lehet enni :)
 
fűszerezni lehet akár rozmaringgal és kakukkfű párral is és el lehet kezdeni közben nézni a Sült zöld paradicsomot.....akkor is ha már olvastuk, mert ez a két mű ritka mód együtt és külön-külön is érvényes.
a film:
a könyv:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála