2013. április 25., csütörtök

Lesütött sóska

egy evőkanál olajon megolvasztunk, karamellizálunk egy evőkanál cukrot, majd rádobjuk a fél kilónyi megmosott sóskát (szárostul-mindenestül) és egy 15 centis darab póréhagyma vékony karikáit, mindegy, hogy a fehér része, vagy zöldje. Megsózzuk, őrölt ördöggyökérrel (2 mokkáskanál vagy fél teáskanál) fűszerezzük, mivel hirtelen lottyad, gyorsan átkeverjük és hozzáadunk egy fél fej salátát, vagy egy egésznek a külső leveleit kicsit összetépkedve és 5-10 deka apró kockára vágott bármilyen sajtot, én egyszerű trappistával csináltam, kb. két percig kevergetve sütöttem, a sajt nem folyt szét és kész. Puha kenyérrel, pirítóssal egytálétel, de köretnek is jó.
Ha spenóttal csináljuk, hagyjuk el a cukrot, inkább a végén egy kis citromlevet (igazit) nyomjunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála