2013. április 22., hétfő

Fehérboros céklaleves

Ezt a levest a tavasz jegyében kevergettem, de télen is élvezettel fogom szürcsölni :)

Fél kiló vagy valamivel több céklát és úgy 30 dkg krumplit kis kockára vágva teszünk fel sós vízben lefedve főni, a lé három ujjnyira lepje el. Később tegyünk hozzá negyed citromot héjastul, őrölt vagy mozsárban tört koriander magot. Eközben kislábasban 1 evőkanál finom kukoricadarát szárazon megfuttatunk, felöntjük másfél deci hideg vízzel és a leveshez keverjük, majd hozzáöntünk még 1,5 deci száraz fehér bort is és egy csipet őrölt borssal, egy csapott kávéskanál őrölt gyömbérrel, meg egy kávéskanál asafoetida -val (őrölt ördöggyökér indiai boltban kapható) ízesítjük és még 5 percig közepes lángon főzzük. Eközben egy evőkanál olajon alaposan megdinszteljük egy szál póréhagyma apróra vágott zöldjét (a fehér részét megesszük máshoz). A levest simára turmixoljuk és végül hozzáadjuk a dinsztelt hagymát betétnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála