2012. március 23., péntek

tökös rizs

Már megint egy olyan étel, aminek variációja annyi, ahány kívánós száj, most a legutóbbi kedvenc receptje kerül ide, ami a vadiúj tefálos serpenyőben nyerte el végső formáját.

Először felteszem a rizst főni, mert mire az kész, addigra lesz jó a cukkini is és mehet is a keveredés.
Folyóvízben átmosom a rizst és két és félszeres mennyiségű melegvízben lefedve felteszem nagylángon főni, majd ha forr, kicsi lángra veszem, hogy épp csak bugyogjon és fedő alatt hagyom, hogy felszívja az összes vizet. Felfogja és jól megpuhul. Nem sózom, majd csak a ragut, annak az ízét szívja majd át.
Ekkor egy nagyobb vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágok két gerezd fokhagymát felaprítok és kevés olajon a tefálosban dinsztelni kezdem közepes lángon. Sózom kicsit közben. Két cukkinit, hosszában félbe, majd ezt is félbe vágom, ezután kockázom. Mire ezzel megvagyok, félig puhult a hagyma, ráömlesztem a cukkini kockákat, vega fűszerkeverékkel és borsikafűvel, sóval meghintem, erős lángon jól átforgatom, hagyom 2-3 percig, ezután lefedem és közepes lángon párolom úgy 10 percen át.
Most már minden kész, a rizst hozzáöntöm a raguhoz, átkeverem, frissiben fogyasztható, de jót tesz neki, ha áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála