Itt a tavasz édesapám 71. születésnapjával, eszembe jutott hát ez a finom étel, zöldség bármelyik évszakban. Ha van friss zöldborsó, attól csak még ízesebb lesz, úgy lehet, hogy 10 perc is elég összefőzni, a konzerv zöldborsó szerintem kevésbé ízes, mint a mirelit, ezért én, ha tehetem, inkább fagyasztottat használok.
Zöldborsós paprikás krumpli
hozzávalók: 1 kg krumpli
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagy gerezd a fokhagymából
2 marék zöldborsó
pirospaprika, só, bors, majoranna
1 db zöldpaprika (elhagyható)
Olajon dinsztelem a kockázott vöröshagymát, majd hozzákeverek egy nagy gerezd aprított fokhagymát, rá a kockára darabolt krumplit, jól átforgatom, én ilyenkor sózom és lefedem két percre, hogy levet engedjen. Ezután szórom rá a pirospaprikát, borsot, majorannával fűszerezem bőven, mert szeretem :), vízzel felengedem, hogy ellepje, és egy zöldpaprikát félbe vágva is teszek bele az íz kedvéért, majd lefedem. Mikor félkemény, hozzákeverek két marék fagyasztott borsót, és még hagyom kislángon 15 percig főni lefedve. Jó sűrű lett a szaftja, mi úgy szeretjük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése