2012. március 20., kedd

krumpli minden időre


Itt a tavasz édesapám 71. születésnapjával, eszembe jutott hát ez a finom étel, zöldség bármelyik évszakban. Ha van friss zöldborsó, attól csak még ízesebb lesz, úgy lehet, hogy 10 perc is elég összefőzni, a konzerv zöldborsó szerintem kevésbé ízes, mint a mirelit, ezért én, ha tehetem, inkább fagyasztottat használok.

Zöldborsós paprikás krumpli

hozzávalók: 1 kg krumpli
                   1 közepes fej vöröshagyma
                   1 nagy gerezd a fokhagymából
                   2 marék zöldborsó
                   pirospaprika, só, bors, majoranna
                   1 db zöldpaprika (elhagyható)

Olajon dinsztelem a kockázott vöröshagymát, majd hozzákeverek egy nagy gerezd aprított fokhagymát, rá a kockára darabolt krumplit, jól átforgatom, én ilyenkor sózom és lefedem két percre, hogy levet engedjen. Ezután szórom rá a pirospaprikát, borsot, majorannával fűszerezem bőven, mert szeretem :), vízzel felengedem, hogy ellepje, és egy zöldpaprikát félbe vágva is teszek bele az íz kedvéért, majd lefedem. Mikor félkemény, hozzákeverek két marék fagyasztott borsót, és még hagyom kislángon 15 percig főni lefedve. Jó sűrű lett a szaftja, mi úgy szeretjük :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála