2017. február 6., hétfő

Tápiókapuding

ebben a receptben egy a biztos hozzávaló, a tápiókagyöngy, a növényről itt olvashatsz, a többi mind szabadon választott, lehet kreatívnak lenni, de nem muszáj :)
sokkal kevesebb gyöngy kell a folyadékba, mint gondolnád, mennél több a gyöngy, annál sűrűbb, majd mégkeményebb lesz a puding állaga

fél liter kókuszitalhoz  (lidl-ben nagyon jó áron vettem literes Yoya márkát), bármilyen más növényi vagy nem növényi tejhez, vagy vízhez  :)
úgy 6 evőkanál tápiókagyöngyöt adok és forralni kezdem kevergetve, szépen, fokozatosan sűrűsödik, majd kezdhetem ízesíteni:
pár csipet garam masala - vagy fahéj/kardamom/szerecsendió/vagy más
aszalt gyümölcs, ami lehet mazsola/áfonya/darabolt datolya/vagy más
ha édesebben szeretnéd, kevéske kókuszvirág cukor, vagy más édesítő

kb. 15-20 percig lassú lángon, kevergetve főzöm, majd citromlevet vagy narancslevet facsarok rá, és azzal is átkeverem, poharakba kanalazom, melegen és hidegen is fogyasztható

egy más alkalommal ázsiai vegyes befőttel dúsítottam, akkor narancslé és szerecsendió ment még bele, és persze lehet friss gyümölccsel, de lekvárral, szörppel megadni az ízét

ez igazán rajtad múlik



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála