2016. december 23., péntek

babos káposztaleves, inkább káposztás bableves

egy zacskó mirelit babot dupla mennyiségű vízbe teszek fel főni, egy kisebb fej vagy egy nagy fej hagyma felét durvára hagyva szelem rá, egy evőkanál vega-mix és só megy bele, majd, ha felforrt hozzáadok egy marék (nem átmosott) savanyú káposztát, később kb 1 dl vagy két-három evőkanálnyi paradicsom sűrítményt, lehet fűszeres, fűszertelen, lé, darabolt, nekem salsa dip volt itthon éppen csípős és mennyei lett azzal is, amikor puha a bab, de nem túl puha 1 evőkanál keményítőt elkeverünk 1 dl hideg vízben, ezzel sűrítjük, 2-3 percig még főzzük és kész

hozzávalók:

1 zacskó mirelit szemes bab (vagy fél kiló fejtett bab, de nem száraz)
15-20 dkg savanyúkáposzta
1 vöröshagyma
sűrített paradicsom
vega-mix

étkezési keményítő

kép nincs róla, de a látványa is üde volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála