2012. május 14., hétfő

Spárga ragu

Hozzávalók:
1 csomag fehér spárga (szerintem lehet zöld is)
1 csomag zöldhagyma összes zöldje
15 dkg laska gomba vagy amilyen van
2 kisebb sárga alma vagy 1 nagy
1,5 dl fehérbor
1 dl főzőtejszín
római kömény
só, kicsi bors
borsikafű
egy evőkanál olaj és 2 dkg margarin
asszem, ennyi

Az olajos margarinon megforgatjuk a kb 3 cm hosszúra darabolt spárgát, a fejdarabokat félretesszük még.
Az almákat kockázzuk és ráöntjük a fehérbort (nekem házi édeskés volt otthon, remek lett vele). A sülő spárgát kicsit borsozzuk, római köményt és borsikafüvet is teszünk rá, majd hozzáöntjük a durvára darabolt gombát, jól átkeverjük,  mehet hozzá a rengeteg hagymazöld is. Sózzuk. Átkeverés és úgy 2-3 perc múlva öntjük hozzá az almát borostól, felforraljuk és hagyjuk úgy 5 percig bugyogni. Ekkor megy bele a főzőtejszín, úgy is jó, ha a fagyasztóból ahogy van, bele, mire felolvad, felmelegszik, kész is :)

Jól összeálló rizzsel ettük és fogjuk még :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála