Hozzávalók: 1 doboz tofu
1 nagy fej vöröshagyma
vega fűszerkeverék
római kömény
teáskanálnyi finom ecet (tárkony, must) vagy száraz fehérbor egy evőkanálnyi
petrezselyem
2 dl árpagyöngy
Az árpagyöngyöt (amit most bögrével mértem ki és elfelejtettem a dekáját megnézni, bocs) dupla mennyiségű vízzel felforralom fedő alatt, majd egészen kis lángon hagyom, hogy felvegye az összes vizet, ekkorra megpuhul. Ez addigra lesz, mire elkészül a tofu.
A tofut ujjnyi széles hasábokra szeletelem, majd tovább aprózom falatokká, a vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom és egy darabka vajjal vegyített olajon dinsztelni kezdem. Először a vega, majd a római kömény kerül a hagymára, aztán a tofu, sózom, hozzáadom a csepp ecetet és közepes lángon jól átforgatom, kb 3 percet hagyom, közben felaprítom a petrezselymet. A kész árpagyöngyöt gyengéden, hogy a tofu össze ne törjön, a tofuhoz keverem, megszórom a petrezselyemmel és tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
YearCompass
2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála

-
A kesztyű lakói nyaralni mennek ... Már csak két nap választja el őket attól, hogy elutazzanak. Hová? A pocok Olaszország...
-
Tavaly évvégén egy nekem és eL-nek is nagyon tetsző kis szöveget raktam össze 2020-as olvasmányaim első mondataiból: ITT most pedig kezdem...
-
Ez itt 21 önkényesen kiragadott idézet a regényből. Nem helyettesíti a regény elolvasását. De ad morfondÍrozni valót így, ebben a for...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése