2012. április 30., hétfő

Gyöngyös tofu

Hozzávalók: 1 doboz tofu
                    1 nagy fej vöröshagyma
                     vega fűszerkeverék
                     római kömény
                     teáskanálnyi finom ecet (tárkony, must) vagy száraz fehérbor egy evőkanálnyi
                     petrezselyem
                     2 dl árpagyöngy

Az árpagyöngyöt (amit most bögrével mértem ki és elfelejtettem a dekáját megnézni, bocs) dupla mennyiségű vízzel felforralom fedő alatt, majd egészen kis lángon hagyom, hogy felvegye az összes vizet, ekkorra megpuhul. Ez addigra lesz, mire elkészül a tofu.
A tofut ujjnyi széles hasábokra szeletelem, majd tovább aprózom falatokká, a vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom és egy darabka vajjal vegyített olajon dinsztelni kezdem. Először a vega, majd a római kömény kerül a hagymára, aztán a tofu, sózom, hozzáadom a csepp ecetet és közepes lángon jól átforgatom, kb 3 percet hagyom, közben felaprítom a petrezselymet. A kész árpagyöngyöt gyengéden, hogy a tofu össze ne törjön, a tofuhoz keverem, megszórom a petrezselyemmel és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

YearCompass

  2022. február 12. Lili és Ádám eljegyzése 2022. november 12. Mici családbaérkezése 2022. december 19. Apa halála